Rijkleding

26-08-2013 15:37

Voor paardrijden heb je speciale kleding nodig. Het moet veilig, comfortabel en praktisch zitten. Als je meedoet aan een website moet je een speciale uitrusting dragen. Maar als je voor het eerst gaat rijden hoef je nog geen dure kleding te kopen. Het belangrijkste zijn stevige laarzen met een smalle hiel en een cap die goed op je hoofd past en veilig zit.

Gewone rijkleding:

Tijdens een rijles draag je een cap. De cap zorgt er voor dat je hoofd niet gewond raakt als je bijvoorbeeld van je paard afvalt. Ook is het het beste om een trui aan te trekken met lange mouwen, zelfs als het zonnig weer is. Zorg er wel voor dat je kleding comfortabel zit en niet te strak.

 

Handschoenen:

Teugels schuren vaak tijdens het rijden in je hand. Hier kun je blaren van krijgen. Om dit te voorkomen kun je speciale rijhandschoenen aan doen. Je teugels kunnen dan ook niet zo snel wegglippen.

 

Rijbroek:

Een rijbroek is gemaakt van elastische stof zodat het comfortabel zit. Ook heeft het geen knopen zodat je je niet kunt bezeren tijdens het rijden.

 

 Laarzen:

Rijlaarzen zijn ook erg belangrijk voor tijdens het rijden. De rijlaarzen zorgen er namenlijk voor dat je je benen niet aaan het zandel kunt bezeren, maar ook dat je voeten goed in de stijgbeugels blijven zitten. De rijlaarzen zijn gemaakt van rubber of leer. Ze komen tot ongeveer aan je knie.

 

Comments

Geen commentaar gevonden.

Nieuw bericht