Je paard borstelen.

15-08-2013 20:30

Je paard borstelen is erg belangrijk. Als je je paard niet borstelt blijft hij vies en stoffig. Ook zul je een betere band met je paard opbouwen als je hem regelmatig borstelt. Als je hem borstelt moet je het wel in de goede volgorde doen.

 

De volgorde...

Roskam:

Als allereerst begin je met de roskam. Met deze borstel maak je ronddraainde bewegingen op de vlezige delen van het paard.(dus niet op hoofd benen!) Deze borstel zorgt er voor dat de losse haren en het vuil loskomen. Deze borstel is gemaakt van rubber.

Harde Borstel:

Deze borstel is van harde haren gemaakt om de losse haren en het vuil wat met de roskam los geborsteld is weg te borstelen. Ook strijkt deze borstel de haren weer glad.

Zachte borstel:

Deze borstel is gemaakt van zachte haren om de laatste restjes vuil weg te halen en om het paard te laten glanzen. Met deze borstel kun je ook het hoofd en de benen borstelen.

Manenkam:

Dit is ijzeren kam waarmee je klitten uit de manen en staart kunt verwijderen. Maar ook oude haren die los zitten.

Hoevenkrabber:

Deze heeft een plastic handvat met daar aan een soort ijzerenhaak en een klein borsteltje gemaakt van harde haren. Met het haakje kun je vuil uit de hoeven verwijderen, zoals: steentjes, modder, enz. Het kleine borsteltje is er voor bedoeld om het overige vuil uit de hoeven te verwijderen.

En dit was de volgorde van het borstelen. Uiteraard moet je de borstels ook een keer schoonmaken. Anders worden je borstels vies en vettig.

Hopelijk is dit voldoende informatie!

 

Comments

bedankt

speter | 21-11-2018

bedankt voor de info ik ben er heel blij mee

dankje

Eva | 10-09-2016

Goed! Handige tips :)

huh?

iemand | 23-05-2016

super onduidelijk en veel te weinig info

hoi

ik | 30-10-2013

Hoe duur is dit ?

Re:hoi

ik | 30-10-2013

Weet ik veel

Nieuw bericht